window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-105998627-1\');

Raudonieji pomidorai

Raudonieji pomidorai – tiesiog skonio klasika. Nepamainomi kiekvienos šeimininkės draugai. Apie jų skonį daug rašyti ir nereikia – visi juos myli ir mėgsta!

Pomidoruose, kaip ir agurkuose, daug vandens – 93,5 proc. Šiose daržovėse yra šiek tiek gliukozės ir fruktozės, kurios suteikia salstelėjusį skonį. Pomidorai yra labai turtingi antioksidantais. Kalbant apie tradicinius antioksidantus, pomidorai suteikia puikią vitamino C ir beta-karotino dozes, turi nemažą kiekį mineralinio mangano ir yra puikus vitamino E šaltinis. Konkretūs antioksidantai rasti pomidoruose apsaugo kaulus, kepenis, inkstus ir kraują. Literatūroje nurodoma, kad pomidoruose vitamino C yra iki 25 mg %, o karotino apie 1,5 mg %. Taip pat juose yra ir B grupės vitaminų, o iš mineralinių medžiagų daugiausia yra kalio. Energetinė vertė 100 g – 14 kcal.

Maistinė vertė 100g:   

  • Angliavandenių 3,7 g
  • Riebalų 0 g
  • Baltymų 0 g